Een markant man is Ermelo ontvallen

ERMELO - Joop Bakker, het 'gezicht' van DVS'33, is zaterdagmorgen 19 maart overleden aan de gevolgen van de vreselijke ziekte kanker. Hij is 70 jaar geworden en was vooral bekend als voorzitter van de Businesclub DVS'33 en voorzitter van de Ermelose voetbalclub. Joop was DVS-er in hart en nieren. Maar ook was Joop Bakker een fervent muziekliefhebber.

In zijn jongere jaren was hij zelfs een zeer actief muzikant. Zo speelde Joop euphonium, net als ik nu, en met veel enthousiasme sprak hij graag met mij over onze liefde voor dit geweldige instrument en de jaren dat hij nog actief lid was van onder meer Veluwe Brass Ermelo, die later doorging onder de naam Brassband Amersfoort. Samen deelden we onze liefde voor de brassmuziek en de band waarvan wij beiden lange tijd lid zijn geweest. Joop eerder dan ik, maar we speelden wel hetzelfde instrument en dat gaf een speciale band. Daarom zal ik Joop ook altijd blijven herinneren als een man van de muziek.

Gisterenavond werd de Nacht van de Muziek gehouden in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Ik genoot van de verschillende genres muziek die de veelzijdige militaire korpsen ten gehore brachten, van pop tot battle, van bigband tot koperensembles. Maar ik genoot met name van een kwartet: twee tuba's en twee euphoniums. Ik wist toen nog niet dat je eerder die dag al was overleden, maar dacht bij het horen van die prachtige muziek heel erg aan jou Joop. Wat zou jij ook van deze magistrale en loepzuivere muziek hebben genoten!

Dat jij zo ernstig ziek was, werd pas enkele weken voor je overlijden bekend. De laatste week heb je doorgebracht in het Hospice van Ermelo. Alle medeleven gaat uit naar jouw vrouw Greet en je kinderen. Heel Ermelo rouwt om een geliefd en markant man en velen met mij zullen jou verschrikkelijk missen. Telkens als ik 'ons' instrument uit de koffer zal pakken om te gaan spelen, zal ik aan je denken, en dat is best vaak. Vandaag speel ik een ode aan jou: 'You raise me up' en ik beloof je dat ik het zo mooi zal spelen dat jij het misschien wel zult horen, van waar je ook bent. Rust zacht lieve Joop.

Jeanne Dijkstra

 

 

.