Benzineverkooppunt Broekhuis naar Kolbaanweg

ERMELO - Maandagochtend werd op het gemeentehuis het nieuwe plan Oude Telgterweg 120 - het voormalige benzinestation van Broekhuis/Remijn - gepresenteerd. Wethouder Jan van den Bosch en eigenaar Jaco Remijn ondertekenden daar de overeenkomst dat, zodra het tankstation aan de Driesprong is verhuisd naar de Kolbaanweg, hier 18 woningen kunnen worden gebouwd.

Wethouder Van den Bosch is blij met het plan. ,,Op de vrijkomende locatie komt een plan dat goed is ontvangen door de omwonenden. Er zijn geen zienswijzen ingediend en de gemeenteraad heeft het afgelopen donderdag als hamerstuk behandeld.'' Het plan voor de nieuwe woningen is door de ontwikkelaar Remijn zelf ingevuld. De kaders waren slechts gesteld aan de maximale bouwhoogte van 11 meter. Verder mocht de ontwikkelaar zelf spelen met de ruimte. Uiteindelijk is het de zesde tekening geworden dat nog het meest lijkt op een hofje. Volgens Van den Bosch was het mede zo succesvol, omdat de ontwikkelaar al in een vroeg stadium met de buurt heeft onderhandeld. ,,De communicatie was erg goed, zo is zelfs overleg geweest met de omgeving over het achterpad.'' De woningen zullen door De Bunte Vastgoed in de markt worden gezet en volgens de ontwikkelaar is er al veel animo voor de woningen. Remijn: ,,We zijn erg blij het te kunnen realiseren, het zal een verbetering geven voor de omgeving.''

Het gaat om woningen die deels boven en deels onder 250.000 euro zullen gaan kosten. Over de duurzaamheid van de huizen kan de gemeente volgens de wethouder niet meer eisen dan de huidige bouwbesluiten vereisen. ,,Wel kunnen we de ontwikkelaar verleiden zoveel mogelijk te bouwen zoals op Groevenbeek Noord is gebeurd, het is wel de toekomst om duurzaam te bouwen.'' Leidend voor het plan is dat het tankstation eerst moet zijn verhuisd.

Tankstation

Het toekomstige tankstation zal worden gerealiseerd aan de Kolbaan in de punt waar nu de Oude Nijkerkerweg eindigt. Het wordt een onbemand station. De bedoeling is dat er twee bedrijven aan worden gevestigd. De ene is het tuincentrum De Struukakkers. Met het andere bedrijf wordt nog gesproken. Verder moet aan de Kolbaan een linksafstrook worden gerealiseerd. De omwonenden kunnen nog bezwaar en/of beroep instellen tegen het tankstation. Een van de omwonenden heeft bezwaren tegen de komst van het tankstation. ,,We hopen dat de sloophamer echter al eind dit jaar in het huidige benzinestation kan.