Komkommertijd!

ERMELO/VELUWE - Komkommers en politiek, het lijkt een vreemde combinatie. Toch worden deze twee bijna elke zomer met elkaar in verband gebracht; de komkommertijd. Op het moment dat traditioneel de komkommers worden geoogst, zijn veel mensen met vakantie. En doordat ook de politiek met reces is, er minder nieuws te melden. Ik vind dat heerlijk!

Aan de ene kant omdat hierdoor kleiner nieuws een kans krijgt om naar voren te worden gebracht, berichtjes die de rest van het jaar, door al het 'grote nieuws' de media niet halen. Zo heb ik al mogen lezen over verdwaalde postduiven in Frankrijk, natuurfenomenen als vallende sterren en over de insecten in Borneo. Maar wordt er ook meer aandacht besteed aan conflicten in landen die wat minder in het vizier zijn bij onze media.
Aan de andere kant ben ik blij met komkommernieuws omdat in een zomer dat we dat niet hebben, dan is er ook echt iets heel heftigs gebeurd. Zoals de ramp met de MH17 vorige jaar.

Kans

Als nieuw verkozen volksvertegenwoordiger weet ik ook dat komkommertijd de kans biedt om een politiek punt te maken en dat dit wellicht net iets sneller wordt opgepakt dan de rest van het jaar. Daar wordt op alle politieke niveaus dankbaar gebruik van gemaakt. En dan mogen we dankbaar zijn voor kritische journalisten die niet alles lukraak plaatsen, want regelmatig zitten er toch ook wel luchtballonnetjes bij.

Daarnaast ben ik wel van mening dat het niet moet gaan om lukraak iets te roepen om de media te halen, maar dat je wel echt een punt moet hebben. Toen ik tijdens de vele gesprekken die ik in de eerste maanden heb gevoerd hoorde over de digitale en mobiele bereikbaarheid op de Veluwe, ontstond het idee om daar vragen over te stellen. Dit was een onderwerp dat veel toeristen, inwoners en recreatieondernemers hoog te zitten. Dus besloot ik midden in de zomer, in de top van het toeristenseizoen, hier vragen over te stellen. En alhoewel ik met veel mensen had gesproken en dus wist dat het onderwerp speelde, was ik toch enorm verbaasd over grote hoeveelheid reacties en media-aandacht die het heeft gekregen....

Vasthoudend

Is dat dan komkommertijd of een onderwerp dat echt speelt en precies op het juiste moment naar buiten kwam? Ik houd het toch graag op het laatste. Ik ben blij dat ik een probleem dat nijpend is voor toeristen en ondernemers op de kaart hebben kunnen zetten. Dat ik daarmee gebruik heb kunnen maken van de komkommertijd is mooi meegenomen, maar dat weerhoudt mij niet om ook de rest van het jaar vasthoudend te blijven.

En zo blijken komkommers en politiek toch een prima combinatie te kunnen zijn...

Daisy Vliegenthart - Goedhart (Statenlid voor CDA in Gelderland)