Statenfractie brengt werkbezoek aan Den Haag

ERMELO  - Onlangs brachten we als Statenfractie van het CDA Gelderland een werkbezoek aan Den Haag. Tijdens het gesprek met Ruth Peetoom, partijvoorzitter van het CDA, stelde zij ons de vraag wat we allemaal al bereikt hadden. Na een stilte kwamen er schoorvoetend een aantal voorbeelden.

 

Sindsdien houdt deze vraag mij bezig. Telkens ben ik bezig met vooruit kijken en zie ik nog zo veel punten waar ik graag nog een bijdrage aan wil leveren. Terugkijken komt, na 8 maanden statenlid zijn, nog helemaal niet in mij op en zit ook niet in de aard van het beestje. Want we zijn er nog lang niet en er zijn nog zoveel onderwerpen waaraan ik een bijdrage wil leveren dat je je na 8 maanden ook niet op de borst moet gaan kloppen.

Uiteraard ben ik blij met de aandacht die we hebben gevraagd voor de voorgenomen btw-verhoging die het MKB en de recreatiesector zeer zwaar zou raken. Ook de aandacht van de zomer voor de digitale en mobiele bereikbaarheid was mooi. Verder heeft minister Kamp onlangs toegezegd de grens-effectentoets in te voeren voor nieuwe wetgeving, een punt waar we ons in de campagne hard voor hebben gemaakt. En ook ben ik blij dat mijn motie bij de begroting is aangenomen waardoor de Regionale Centra voor Technologie hun kracht, het regionale karakter kunnen behouden. Maar, heb ik het gevoel dat ik iets heb bereikt? Nee, dat zeker niet, er zijn nog veel zaken die beter kunnen.

Zo blijf ik mij de komende tijd inzetten voor de mobiele bereikbaarheid, niet alleen op de Veluwe maar in heel Gelderland. In een week tijd verschenen er weer twee berichten in de regionale media van incidenten waarbij mobiele bereikbaarheid een grote rol speelt. Deze incidenten speelden in de Achterhoek en in Rivierenland, en geven dan ook aan dat dit in heel Gelderland problematisch blijft.

Ook het digitale bereik, snel internet in heel Gelderland, blijft een speerpunt. Tijdens een werkbezoek aan 's Heeren Loo in Ermelo onlangs bleek maar weer hoe essentieel dit is. Bewoners kunnen niet gewoon internetten of beeldcontact hebben met hun familie elders. Medewerkers ondervinden problemen bij het uitvoeren van hun dagelijks werk, waarbij computers uiteraard een steeds grotere rol innemen.

Voor zowel de mobiele als de digitale bereikbaarheid ben ik van mening dat het niet meer van deze tijd is dat niet iedereen hier over kan beschikken. Dus, heb ik voldoende bereikt? Nee, zeker niet. Ik blijf vooruitkijken.

Daisy Vliegenthart-Goedhart

Heeft u nog tips, problemen of goede voorbeelden op het gebied van de mobiele en digitale bereikbaarheid? Ik hoor het graag! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.