Oerwoud aan paaltjes en borden

ERMELO - Paaltjes en borden, het stikt er van in Ermelo. Elke dag komt er wel weer een bordje bij want Ermelo wil een gastvrije gemeente zijn en dan wil je toch wel pronken met je voorzieningen en dus elke keer komt er een verwijsbord erbij. Enfin, je leert er mee leven. Tot deze week.

 Met mijn 45 schadevrije autojaren sta ik op de bonus/malus ladder op trede 20. Hoger kun je niet komen bij je verzekeringsmaatschappij, dus al 25 jaar sta ik op eenzame hoogte en krijg ik veel korting. Ik geloof wel 75%, maar daar zal ik binnenkort een studie naar doen want sinds woensdagmiddag is dat voor mij persoonlijk een actueel thema geworden. Komende vanaf een vergadering in de schaapskooi en aansluitend een interview in de Dr. Holtropstraat, sla ik rond 15 uur rechtsaf de Kerklaan in. Daar staan aan de linkerkant langs het trottoir auto's geparkeerd en een auto komt mij tegemoet vanuit de Kerklaan, die toch al niet zo breed is. Natuurlijk anticipeer ik en houd dus uiterst rechts. En dan ineens ....BONNNNKKKKK. Ik schrik me een kriek en kijk in mijn rechter spiegel. Paaltjes, een dikke rij paaltjes, precies op de rand van het trottoir. Nou dat is lekker. Ik besluit thuis de schade op te nemen en hoop dat het meevalt.

Deuk

Nou dat valt het niet! Een grote deuk markeert de rechterachterzijde van mijn 2 jaar oude autootje van het merk Peugeot 107. En veel lakschade natuurlijk. Dat is pech hebben. Mijn verzekering sust en zegt dat ik weliswaar terug val naar trede 14 maar dat ik mijn noclaim niet kwijtraak. Gelukkig maar. Ook krijg ik vervangend vervoer. Maar toch! Ik leg het uit aan de de dame van de verzekering. En wat blijkt, ik ben echt niet de enige volgens haar, die in aanraking kom met vermaledijde paaltjes. En waarom staan ze er eigenlijk, maar belangrijker waarom zo op het randje en dan ook nog in een bocht van een smalle straat? Dit moet toch vaker misgaan?

De dame van de verzekering stelt de A-vraag? Heb ik gedronken? Ik lach, het is immers pas 16.00 uur. Voor mij niet een tijd dat ik al aan alcohol denk, maar ja, ze moet het toch vragen he. Enfin, de schade wordt geregeld maar toch rijd ik de dag erop even terug om een fotootje te maken van de paaltjes. Het is ook wel een gevaarlijk plekje, zeker wanneer er een tegenligger aankomt. Je moet er dan haast wel tegenaan, ook al rijd je amper 30 kilometer. Hoe denkt u over de paaltjes en bent u er ook wel eens onzacht mee in aanraking gekomen? Staan ze wel overal wel veilig voor automobilisten, voor fietsers of voor voetgangers? Mail me gerust : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.