Zebrapad Molenaarsplein krijgt witte strepen

Tot grote blijdschap van de fractie van BurgerBelangenErmelo krijgt de grijze zebra aan het Molenaarsplein nu toch eindelijk witte strepen. Fractievertegenwoordiger Han Wilhelm had daar al een jaar geleden vragen over gesteld. Als liefhebber en kenner van paarden, die bovendien vaak een stokpaardje berijdt, wilde hij toen al weten: was het wel een echte zebra of niet? 

Wethouder Jan van den Bosch zei in de commissievergadering van dinsdag dat na overleg met de politie over het huidige uiterlijk van het materiaal van dit zebrapad, er nu toch echt witte strepen zullen worden aangebracht. De wethouder gaf toe dat het wit van de drempel wel wat was vervaagd en dat de kleur die toch al niet echt wit was geweest, nu wel erg grijs was geworden. Het college heeft dan ook besloten het huidige materiaal te vervangen.

Er moeten nog meer zaken dit deel van de Stationsstraat worden aangepast, zoals nieuwe prullenbakken en straatmeubilair. Daar komt dan het witten van de zebra bij. Of Wilhelm zich voortaan ook kenner van zebra's mag noemen, moet nog worden afgewacht.