Wielerevenement voor de tweede keer gehouden

REGIO/HARDERWIJK - Na het success van vorig jaar vindt op zondag 13 september 2015 het wielerevenement de Waterfront Tour voor de tweede keer plaats in Harderwijk. Vanaf het terrein van Waterscouting Tjerk Hiddes naast het Dolfinarium fietst jong en oud door Harderwijk en haar omgeving. Met het gezin gezellig fietsen en genieten van de omgeving, of juist voor de fanatieke wielrenners een rit onder begeleiding van motorfietsen.

De recreatieve fietsers kiezen uit een route van 30 km of 50 km, terwijl de sportieve rijders 80 km in het vooruitzicht hebben. Voor de echte prestatierijders is een route van 120 km uitgezet door de regio Noord-West Veluwe. De afwisselende en rijke omgeving van Harderwijk met water, bos, zand en cultuur maakt dat het een leuke rit wordt.

Lunch
Alle routes hebben hetzelfde rustpunt bij Kasteel De Essenburgh in Hierden voor een verzorgde lunch. Overigens worden onderweg op alle routes "verzorgingsposten" ingericht. En bij de finish wacht een heerlijke barbecue. Nog gezellig ook dus! Voor gezinsleden/vrienden die niet meefietsen maar die dag wel in Harderwijk willen doorbrengen, zijn diverse aantrekkelijke activiteiten binnen handbereik. Een bezoek aan het Dolfinarium, het vernieuwde Stadsmuseum of een bezoek aan de gezellige binnenstad. Of maak er een heel weekend van met op zaterdag de Open Monumentendag of Jazz on the Corner en een overnachting in een van het hotels of parken in Harderwijk en omgeving.
De inschrijving voor de fietstochten is gestart. Kijk op www.waterfronttour.nl