Weekend van 12 en 13 september

REGIO - Op Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, dit jaar met speciale aandacht voor het thema Kunst & Ambacht. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Bij Radio Kootwijk wordt dit gecombineerd met een uitgebreid programma en een bijzondere dag.

Het thema Kunst & Ambacht wordt breed  ingevuld. Kunstenares Joke van Erkel heeft zich laten inspireren door de watertoren en brengt onder de naam Binnenruimten een combinatie van film, projectie en maquette. Fotograaf Ben Mossing Holsteijn zal verbazen met zijn zelf gemaakte analoge camera's. Leer hoe je deze ook zelf kunt maken. Meubelmaker Van Joost laat de kunst van het ambachtelijk ontwerpen zien. Kunstenaressen en dorpsbewoners Tilly Jacobs en Leone Tonkinson exposeren hun werk. Diverse koren zorgen voor een muzikale noot. En speciaal voor de jeugd wordt er een heus kampioenschap Mikado georganiseerd. Er is meer; kijk voor het volledige programma op de website www.hierradiokootwijk.nl.

Eigen gelegenheid

Zowel op zaterdag als op zondag (van 10u tot 17u) is het de hele dag door mogelijk het voormalige zendstation Radio Kootwijk op eigen gelegenheid te bezoeken. Er zijn gidsen van Staatsbosbeheer aanwezig die meer kunnen vertellen over de historie en het dorpsleven in Radio Kootwijk.

Catering
Op diverse plekken is catering aanwezig. Zo staat op het binnenplein de Frietfiets by Dapp, is er ijs van Van Swoll en maakt Tostissimo de beste tosti's. Vers gebrande koffie wordt verzorgd door Ongebrand. Ook de dorpsbewoners van Radio Kootwijk staan traditiegetrouw met Open Monumentendag voor u klaar. Bij hen kunt u terecht voor soep, broodjes en meer.

Met de fiets of auto
Kom je naar Open Monumentendag op de fiets? Dan is de toegang gratis.
Radio Kootwijk ligt in een autoluw natuurgebied op de Veluwe. Tijdens het weekend van Open Monumentendag kan je niet parkeren bij het voormalige zendstation, het dorp is afgesloten voor verkeer. Parkeren is mogelijk bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn. Vanaf hier rijdt een pendeldienst van en naar Radio Kootwijk. Hiervoor dien je vooraf kaartjes te kopen via www.staatsbosbeheer.nl/monumentendagkootwijk.
Kosten: € 5,- per persoon en € 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Let op: op vertoon van de kaarten kun je parkeren en gebruik maken van de pendeldienst.
Adres: Paardensportcentrum Gert van den Hoorn, Asselseweg 35, 3775 KV Kootwijk.

Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer beheert niet alleen natuur maar draagt ook zorg voor monumenten. Bijna alle monumenten getuigen van een bijzonder samengaan van natuur en cultuur. Dit geldt zeker voor Radio Kootwijk. Kom op Open Monumentendag naar Radio Kootwijk en zie hoe Staatsbosbeheer erfgoed en omgeving beschermt en verzorgt.