Op Station van Putten

REGIO/VELUWE/PUTTEN - Vanuit een sfeervolle ambiance, namelijk Het Station van Putten wordt de Cultuursalon, een relaxte, interessante liveshow gepresenteerd door Elly van Geest en Myriam Cloosterman. Zondag 4 oktober is de start van het vierde seizoen. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur interviewen zij zes opvallende Veluwse gasten van jong tot oud op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij.

Vier oktober is het Dierendag en het programma van de Cultuursalon 4.0 is voor een groot gedeelte gelinkt aan Dierendag. De dierenarts Daan Kranendonk uit Putten komt vertellen over voorvallen op zijn dierenpraktijk en zijn passie voor dieren. Deze passie geldt ook voor de tweede gast, dierenfotograaf Hans Krudde. Hij zal schitterende foto's tonen van paarden, katten, kippen en honden. Rita Dokter schildert vanuit haar atelier in de koeienstal in Oldenbroek koeien, schapen en ander vee. Zij kan enthousiast vertellen over haar passie en zij zal enkele schilderijen meenemen.

Kinderboekenweek

Ook is er aandacht voor de kinderboekenweek ' Raar maar waar' en oktober, de maand van de geschiedenis. Margreet van Wijk uit Putten slaat twee vliegen in 1 klap; zij gaat prentenboeken met een historisch perspectief laten zien, maar ook nieuwe prachtige prentenboeken komen aan bod. Toevallig? spelen dieren vaak een rol in dierenboeken. Leo van Wijk van de Randmeerconcerten komt de concerten van dit seizoen promoten. Hij laat diverse muziekfragmenten horen. Over muziek gesproken; de muzikale noot in de liveshow is nog een verrassing. Wie weet komt er een hondenkoor of kanarie optreden.

Broedplaats

De Cultuursalon biedt niet alleen een extra podium aan diegenen die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur op de Veluwe, maar blijkt ook een broedplaats voor kruisbestuivingen en inspiratie. Tijdens de live-show zullen er ook interacties zijn met het publiek. Het belooft weer een gezellige, onthaaste en interessante middag te worden met veel afwisseling. In de pauze tussen de interviews met de gasten kunt u verder praten over allerlei-culturele-onderwerpen en ideeën, die wellicht al langer bij u sluimeren of ter plekke ontstaan, met een drankje of hapje dat gastheer en -dame Benjamin en Margee Bergman serveren.

Als u aanwezig wilt zijn bij deze gezellige live-show op zondagmiddag kunt u vanaf dinsdag 28 september een kaartje kopen bij Koffiehuis het Station (tijdens openingstijden) á € 5,= per persoon of vooraf aan de voorstelling. Meer info op www.cultuursalonputten.nl   Cultuursalon 4.0 is weer vol van nieuwe ideeën. Wil je ook een keer optreden in het programma of weet je een iemand, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.