Verlies van geroutineerd HKC uit Hardinxveld Giessendam

ERMELO - Dindoa 1 moest zaterdag aantreden in Hardinxveld met een fors aantal nieuwe mensen in uit buiten de lijn. In het veld stonden nieuw in de basis Aniek Odding en Sten Boehlé uit de A1 en Dian Schuurkamp Mark Bronkhorst uit Dindoa 2. Ook de trainer is nieuw. Dit jaar is Jan van Essen de trainer/coach die de lijnen voor de Ermeloërs moet uitzetten.

De routiniers van Dindoa 1 zijn Bjarne Sinneker, Kasper Velgersdijk, Eline Odding en Lindsey Verheul. Het oefenprogramma als voorbereiding op dit seizoen was qua scores en uitslagen matig verlopen. Alles stond in het teken van teambuilding, het elkaar weten te vinden en afronding.
Dat dit proces nog niet afgelopen is, bleek in deze wedstrijd tegen een geroutineerd HKC.

Niet opgewassen
Dindoa bleek niet opgewassen tegen het snel spelende HKC en miste zelf de scherpte in de afronding. HKC liet zich bij elke aanval van Dindoa zakken onder de korf en had zo het grootste aantal rebounds. De aanvallen van Dindoa beperkten zich in het begin tot één schots aanvallen. Pas na 11 minuten in de eerste helft kon Dian Schuurkamp de eerste treffer voor Dindoa aantikken en bracht daarmee de stand op 5-1. De wit blauwe formatie verloor teveel balen in het rondspelen en in de rebound. Het spel was niet slecht maar niet goed genoeg om de ervaren HKC'ers onder druk te zetten. De thuisploeg kon redelijk makkelijk uitlopen tot een 9-1 voorsprong waarna Kasper Velgersdijk in de 25e minuut met een afstandschot het tweede punt maakte voor Dindoa. In de laatste minuten van de eerste helft waren het nog Eline Odding en Bjarne Sinneker die de ruststand op 14-4 brachten.

Lief
In de rust hield Jan van Essen de spelers voor dat ze te lief waren, zich meer moesten verweren en blijven communiceren naar elkaar.
Dit had succes; in de eerste 20 minuten lukte het HKC slechts 3 keer te scoren. Helaas bleef Dindoa in deze periode ook steken in het scoren. Mark Bronkhorst tikte in de 20e minuut de 17-5 aan. Met nog 10 minuten op de klok gunde Jan van Essen de meegereisde wissels ook nog hun speelminuten. Hij bracht Bob van der Knaap, Eveline Meijers en Jorik Velgersdijk in. Dit drietal kon het tij niet keren. Wel werd er in de laatste 5 minuten nog 4 keer door de Ermeloërs gescoord maar de einduitslag 24-9 geeft aan dat er in Ermelo nog veel gedaan moet worden op het gebied van elkaar weten te vinden en scherpte in het scoren.
Scores Dindoa: Dian Schuurkamp 3, Eline Odding 2, Mark Bronkhorst 2, Kasper Velgersdijk 1, Bjarne Sinneker 1.