Zaterdag 12 december, start Muzenhof

ERMELO - Zaterdag 12 december organiseert de Veluwse Wieler Vereniging de laatste van haar drie Ermelose ATB tochten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren. Dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo is dit weer mogelijk gemaakt.

Er is keuze uit drie afstanden; 30, 45 en 60 kilometer. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB'en. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. Bij de 45 km route kom je alle aspecten van het Veluwse landschap rondom Ermelo tegen inclusief enkele korte, maar stevige hellingen. De langere afstand van 60 km heeft al het goede van de beide kortere afstanden met een paar extra aantal klimmen. Een ware uitdaging voor de liefhebbers en volhouders.

Bewaakt
De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag bewaakt worden en er is veel aandacht voor de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men twee verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om uw fiets schoon te laten spuiten.

Muzenhof

Start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Starttijd voor de drie afstanden tussen 09.00 uur en 10.30 uur. Deelname kost € 5,00, resp. voor de 45 en 60 km, €6. NTFU leden betalen slechts € 4,00. Jeugd t/m 16 jaar rijdt zelfs gratis mee!

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of breng een bezoek aan de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl