Elke middag open in de kerstvakantie

ERMELO - In de kerstvakantie is Bezoekerscentrum Ermelosche Heide bij de schaapskooi Ermelo iedere middag geopend van 12.30-16.00 uur. De houtkachel brandt en er zijn warme winterdranken verkrijgbaar. De schapen gaan elke dag de hei op en komen in het begin van de middag terug naar de kooi. Van harte welkom.

In de kerstvakantie zijn er extra activiteiten in en vanaf het bezoekerscentrum:

Maandag 21 december Kerst vilten met schapenwol
Tussen 13.00-15.30 uur binnenlopen om in 3 kwartier engeltjes of kerstballen te maken van schapenwol. Mooi voor in de kerstboom! Creatieve activiteit onder leiding van Anneke Troost, geschikt vanaf 5 jaar, € 7,50 inclusief drinken. Opgave is niet nodig.

Donderdag 24 december Kerst Sing-in
Van 16.00-17.00 uur, Kerstsamenzang met het Reünieorkest Artillerie Korps, kerstverhaal en -gedachten, buiten bij de schaapskooi. Iedereen is welkom, gratis toegang. Na afloop warme winterdranken verkrijgbaar.

Zondag 27 december Oudejaarswandeling
Van 13.30-15.00 uur vanaf het bezoekerscentrum. Het oude jaar uitlopen met natuurgids Arnold Boute; over de heide en door het omringende bos. Aandacht voor diersporen en vogels in de winter. € 4,00, t/m 12 jaar € 2,00, opgave is niet nodig.

Zaterdag 2 januari: Winterlichtjes vilten
Tussen 13.00-15.30 uur binnenlopen om in 3 kwartier een schapenwollen hoesje om een glazen potje te vilten. Mooie sfeerlichtjes maken voor de donkere dagen, geschikt vanaf 6 jaar. € 7,50 inclusief drinken. Opgave is niet nodig.

Zondag 3 januari: Nieuwjaarswandeling
Van 13.30–15.00 uur vanaf het bezoekerscentrum. Het nieuwe jaar inlopen over de Ermelosche Heide onder leiding van natuurgids Gerard Hendriks. Ook de cultuurhistorie van het gebied komt aan bod. € 4,00, t/m 12 jaar € 2,00, opgave is niet nodig.

Bereikbaar
De Ermelose schaapskooi is per auto alleen bereikbaar vanaf de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld (neem de afslag Postweg – bruine borden schaapskooi). Meer informatie over de Ermelose schaapkooi (en een routebeschrijving) is te vinden op: www.schapedrift.nl.