Michelin deelt ster uit aan Roode Koper Leuvenum

LEUVENUM - Ermelo heeft er een ster bij. Restaurant het Roode Koper in Leuvenum heeft namelijk een eerste Michelinster gekregen. Dennis van den Beld, chefkok van Het Roode Koper is blij met deze erkenning.

Volgens Van den Beld, die bij de uitreiking van de Michelingids in het De La Mar Theater aanwezig was, is er hard voor gewerkt. Hij noemde het fantastisch dat er zoveel Michelinsterren in de regio zijn verdiend door restaurants. Van den Beld onderstreepte dat het doorgeven van kennis en creativiteit aan jonge koks heel belangrijk is. ,,Ik heb hier als kleine jongen van gedroomd.''

Eigenaar Jon-Ivar Sörensen was uitzinnig van vreugde en noemdede de beloning met de ster 'krankzinnig'. Het Roode Koper heeft zich hiermee in heel Nederland op de kaart gezet en wordt voortaan vermeld in de Michelingids.  't Nonnetje in Harderwijk werd beloond met maar liefst  twee sterren. De Basiliek in Harderwijk kreeg een ster. De Leest in Vaassen heeft drie sterren, evenals De Librije in Zwolle.

Smaak
Met plezier en vanuit zijn hart bereidt Van den Beld bij Het Roode Koper mooie uitgebalanceerde gerechten. De chefkok laat zich vooral inspireren door seizoensproducten uit de directe omgeving van Het Roode Kope.  De pure smaken van zijn gerechten worden perfect omlijst door bijpassende wijnen die de sommelier weet te ontdekken bij bijzondere wijnmakers.