Jonker naar Stationsstraat 83a

ERMELO - Op de ochtend van Oudejaarsdag 2015 zijn Frouwkje (69) en Kosse Jonker (69) druk bezig met de laatste schoonmaakwerkzaamheden in de - inmiddels lege - winkel van Jonker Herenmode op de hoek van De Enk op nummer 1, waar het echtpaar 33 jaar zelfstandig de scepter heeft gezwaaid.

Jonker Herenmode gaat namelijk verhuizen, en wel naar het pand in de Stationsstraat op nummer 83a, waar voorheen Pracht Interieur gevestigd was. De eigenaar vond het daar te stil en omdat hij ook nog Silo in Amersfoort bestiert, gaat hij zich daar verder op richten. Dochter Frouwkje Jonker (40) neemt het stokje over van haar ouders en zal daar de herenmodezaak met ingang van januari gaan voortzetten. ,,We zijn heel blij, want doorgaan op deze locatie was niet te doen, dan hadden we moeten stoppen'', zegt moeder Frouwkje. ,,De huur van het pand waar Jonker Herenmode nu doorgaat, kost de helft van hier. Dat is toch bizar dat het honderd meter verderop zoveel goedkoper is'', voegt Kosse er aan toe.

Naam voortgezet

De naam van Jonker Herenmode gaat mee naar het pand op nummer 8. Ook het assortiment blijft klassiek, maar dan met een iets jongere en frissere uitstraling. Vader Jonker blijft zijn dochter op de achtergrond assisteren. Moeder Jonker is erg blij dat de zaak na 43 jaar, waarvan 33 zelfstandig, toch blijft bestaan.