Linnaeusonderscheiding uitgereikt in de Vanenburg

ERMELO - GertJan Tomassen van Tomassen Duck-To in Ermelo is maandag 12 januari uitgeroepen tot ondernemer van het jaar 2015. De Linnaeus-onderscheiding werd uitgereikt aan Gerard Elbertsen, financieel directeur van het bedrijf. Tomassen zelf verblijft namelijk voor zaken in het buitenland.

De jaarlijks uit te reiken blijk van waardering aan een ondernemer in de regio, die zich op bijzondere wijze heeft gemanifesteerd en daarmee de vitaliteit van de regio bewijst, vond onder veel belangstelling plaats in het knusse Auditorium Klein Vanenburg tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie voor leden, partners en relaties van BedrijvenKring Ermelo, Bedrijvenkring Harderwijk, VNO/NCW Noord-Veluwe en De Maatschappij.

Eer

De eer om de Linnaeus-onderscheiding 2015 uit te reiken was aan Henk Lambooij, voorzitter van De Maatschappij (dep. Veluwe en Flevoland). Hij omschreef GertJan Tomassen als een 'Diamant in ons departement'. In vogelvlucht lichtte Lambooi de wapenfeiten toe van Tomassen Duck-To die is opgericht in 1964 en en sinds 2007 onderdeel uitmaakt van de BR Group, waartoe ook Bangkok Ranch (Thailand) behoort. Verder prees Lambooij namens de jury Tomassen om zijn heldere visie op de internationale markt en hoe deze daar op inspeelt. Bovendien werd Tomassen geroemd om zijn doorzettingsvermogen waarbij Lambooij refereerde naar de periode toen de vogelgriep uitbrak en het bedrijf noodgedwongen een tijd stil lag, en het toetreden van het bedrijf tot de Aziatische markt. Lees verder op www.ermelo.nieuws.nl