Eerste werkdag belteam URconnected in Ermelo

ERMELO - Gisteren zijn een groep visueel beperkte werknemers met werkzaamheden voor belteam URconnected gestart. Vanaf de eerste verdieping in het prachtige pand 'Huis van de Barmhartigheid' bellen zij uit naam van diverse opdrachtgevers.

De werkzaamheden bestaan met name uit klanttevredenheidsonderzoeken en het polsen van interesse voor producten en diensten. Ook het zelf werven van nieuwe opdrachtgevers voor belwerkzaamheden behoort tot hun taken. De eerste werkdag begon met een rondleiding in het pand, zodat iedere medewerker zich er snel thuis gaat voelen. Daarnaast kregen de teamleden tekst en uitleg over hun werkzaamheden voor de komende tijd.


In Nederland zijn 350.000 mensen blind of slechtziend. Eigenaar Daniel van Iersel heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Het belteam van URconnected is een initiatief van Van Iersel dat hier naadloos op aansluit. De medewerkers van het belteam zijn in hun nopjes met hun nieuwe baan. "Ik vind het een supergoed initiatief en heb er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan", zegt Dennis Blankenvoorde. "Dankzij dit werk kan ik mij, net als ieder ander, nuttig maken voor de maatschappij."
Sjoerd de Vries van het REA College Ermelo, waar de werknemers hun opleiding hebben gevolgd, staat het team als jobcoach bij. Erna van Someren is aangesteld als teamleidster.