Winkeliers houden de kou buiten

ERMELO - Het Natuur- en MilieuPlatform Ermelo (NMP) hoopt dat alle winkeliers van Ermelo meedoen met de actie 'Houd de warmte binnen'. Alle winkeliers kunnen een bordje OPEN/DICHT aanvragen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   En wie een rondje maakt door de Stationsstraat ziet dat er al veel winkeliers meedoen.

Zo ook de Kook Outlet naast Akropolis, het Griekse restaurant. Kees Bosman: ,,Gisteren werden de bordjes gebracht en we houden de schuifdeur nu op een kiertje. Het scheelt veel stookkosten en in de winkel blijft het zo ook warmer.'' Ook bij Jonker Herenmode die net van De Enk verhuisd is naar de nieuwe winkel in de Stationsstraat, hangt het bordje OPEN. Er onder hangt een waarschuwing: deur klemt. Frouwkje Jonker lacht, de deur klemt nog, maar er wordt aan gewerkt om dit op te lossen.'' De winkel is prachtig ingericht en oogt heel modern en gezellig. De familie Jonker is dan ook wat blij.

Maar bij HIER Mode staat een deur wagenwijd open. ,,We hebben wel zo'n bordje hoor, maar we moeten open blijven van de baas. We hebben deurverwarming dus het is niet koud in de winkel. We doen de deur dus niet dicht hier.''

Voor NMP is dat onbegrijpelijk want energie is duur en gas dreigt bovendien schaars te worden. ,,Spaar het milieu. Comfort en gezondheid zijn ook belangrijk. Dus, houd de warmte lekker binnen'', aldus de vrijwilligers van NMP Ermelo. Elke winkelier kan een bordje, compleet met ophangmaterlieel met spoed en gratis, zolang de voorraad strekt, laten bezorgen.