Verdachte nalatig en onachtzaam

ERMELO - Voor het gerechtshof in Arnhem is in hoger beroep 3 jaar cel geëist tegen een 31-jarige man uit Zwolle. De man was betrokken bij de dood van een 27-jarige vrouw uit Ermelo in augustus 2013. De vrouw overleed na zwaar drugsgebruik.

De man had haar speed en een zware pil gegeven. Volgens het Openbaar Ministerie is hij daarmede schuldig aan de dood van de vrouw.  Toen hij als zware gebruiker constateerde dat de vrouw symptomen had van een overdosis, deed hij niets om haar te helpen. De man wikkelde de dode vrouw in een laken die hij vastmaakte met tape. Daarna gooide hij het lichaam in een sloot achter zijn woning in Zwolle. Het lichaam werd enkele dagen later gevonden.

Nalatig

Volgens het OM was de verdachte onachtzaam, nalatig en onvoorzichtig geweest. Dit was voor het OM reden om een celstraf te eisen van 36 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Eerder had de rechtbank de verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en veroordeelde hem tot 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk voor het wegmaken van het lichaam, de handel en bezit van drugs en het bezit van kinderporno. Het OM is tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan.

De uitspraak wordt over twee weken verwacht.