Drie jongeren stelen uit kleedkamers

ERMELO -  De wijkagenten jeugd Ermelo, Harderwijk en Putten, Charissa Lankhorst en Nico Bakker,  twitterden vanmorgen dat uit de kleedkamer van EFC goederen waren gestolen. De daders wisten te ontkomen, maar het voetbalteam ging op jacht. Uiteindelijk werden door de leden van de voetbalclub drie verdachten aangehouden.

De politie kreeggisteren rond 20.30 uur een melding, dat er diverse persoonlijke spullen van spelers uit een niet afgesloten kleedkamer aan de Oude Telgterweg waren gestolen. De teamleden waren zelf al op onderzoek in de wijk en hielden een jongeman aan. Deze werd aan de politie overgedragen. Hij bleek niets bij zich te hebben wat uit de kleedkamer was verdwenen.

De voetballers waren echter zo gespitst om de verdachten aan te houden, dat zij bleven zoeken. Agenten legden hen wel uit wat hun bevoegdheden waren. Kort na middernacht werden op het station twee andere jongemannen aangetroffen die door de voetballers op hun terrein waren gezien. Toen men in een tas keek, die het duo bij zich had, bleken daar mobieltjes, een koptelefoon en autosleutels van de teamleden in te zitten. Ook deze twee verdachten werden aan de politie overgedragen en het trio, afkomstig uit de regio Utrecht, is ingesloten voor het verdere onderzoek