Verloting : dag elektrisch rijden

ERMELO - De gemeente Ermelo gaat het elektrisch rijden stimuleren en het aantal oplaadpunten voor elektrische auto's de komende tijd uitbreiden. Woensdag 29 juni neemt wethouder Jan van Eijsden de nieuwe oplaadpaal op het Raadhuisplein officieel in gbruik. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met elektrisch rijden en de plannen van de gemeente op dit gebied. Om het zelf te laten ervaren, bieden Autobedrijf Schouten en Auto Versteeg Buurman beide een dag elektrisch rijden aan door middel van loting onder de geïnteresseerden.

Lees meer...

Ermelo wil sport-, spel- en beweegactiviteiten stimuleren

ERMELO - De gemeente Ermelo wil sport-, spel- en beweegactiviteiten extra stimuleren. Goede initiatieven die bijdragen aan een gezond en vitaal Ermelo, maken kans op een bijdrage van maximaal 2.500 euro. Initiatiefnemers kunnen creatieve ideeën die aan de voorwaarden voldoen tot 15 oktober bij de gemeente.

Lees meer...

Oplevering van tweerichtingfietspad

ERMELO - Vrijdag 17 juni is het nieuwe fietspad langs de Oude Nijkerkerweg opgeleverd. Van de Horsterweg tot aan de Telgterweg beschikken fietsers nu over een eigen tweerichtingfietspad, apart van de rijbaan voor autoverkeer.

Lees meer...

Derde editie moet eerst financiën gladstrijken

ERMELO - De derde editie van Groevenbeek Klassiek vindt op vrijdag 26 augustus om 20.15 uur plaats in de tuin van landgoed Oud Groevenbeek. De voorbereidingen lopen voorspoedig. Het bestuur moet echter op het gebied van de financiën nog een eindsprint trekken.

Lees meer...

Sport en Samenleving bij Wapen van Ermelo

ERMELO – Het CDA Ermelo organiseert op maandag 20 juni een politiek café met het thema 'Sport & Samenleving' bij het Wapen van Ermelo. Tijdens dit politiek café zal Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot - voormalig landskampioen indoor hockey met Kampong- en woordvoerder sport voor het CDA in de Tweede Kamer vertellen over landelijke ontwikkelingen sportbeleid en de visie van het CDA daarop.

Lees meer...

Bewoners van Koperwiek ongerust

ERMELO - Serious Request in Ermelo? ,,Was het maar waar'', reageert Ed Bok die namens ongeruste bewoners van de Koperwiek in Ermelo spreekt.,,Bij Serious Request denk ik aan een glazen huis van waaruit wat bekende Dj's tegen betaling verzoekplaatjes draaien en waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Een happening die leuk is, weliswaar herrie en overlast geeft maar slechts een paar dagen duurt waarna de rust herstelt.''

Lees meer...

Mensen ongerust door gifspuiters op Groevenbeekse Heide

ERMELO - Verschillende mensen betichten de gemeente Ermelo van het spuiten van gevaarlijk gif op de Groevenbeekse Heide om het onkruid te bestrijden. Op Facebook laten mensen weten erg verontwaardigd te zijn over de werkwijze van de gemeente Ermelo.

Lees meer...

Livemuziekfestival op vrijdag 20 mei

ERMELO - Net als de eerste editie vorig jaar, doen Café de Molenaer aan de Stationsstraat en Bar/Cafetaria 't Zomernest aan de Julianalaan 123 weer mee aan het livemuziekfestival Rondje Ermelo op vrijdagavond 20 mei.

Lees meer...

Schitterende tocht uitgestippeld

ERMELO  - Nog meer dan de voorgaande zes edities, wordt de MolenTourTocht (MTT) die zaterdag 28 mei wordt verreden, een toprit. Frans Callenbach en Harry Boonstra is het namelijk wéér gelukt een schitterende tocht uit te stippelen in de omgeving met een lengte van ongeveer 130 kilometer.

Lees meer...

Jubileumcadeautje voor de Ermelose scholen

ERMELO - Het Natuur- en Milieu Platform Ermelo bestaat dit jaar 25 jaar en heeft alle basisscholen van Ermelo getrakteerd op een zakje bloemzaad. De leerlingen van de Arendshorst kregen vrijdagochtend uit handen van bestuurslid Janneke Schuurman een zakje overhandigd.

Lees meer...