Heel Ermelo Beweegt

ERMELO - Afgelopen woensdag presenteerde wethouder Klappe de buurtsportcoaches, die opereren onder de naam Heel Ermelo Beweegt. De buurtsportcoaches, initiƫren en ondersteunen activiteiten om inwoners meer te laten bewegen en een gezonde leefstijl na te streven. De buurtsportcoaches zijn mede verbonden aan een vereniging, sportaanbieder of instelling.

Op het Pretoriusplein was het woensdagmiddag een gezellige drukte met de leerlingen van de drie scholen. De spieren werden eerst opgewarmd, zodat er "mooie gaten" in de lucht gesprongen konden worden". Maar liefst 240 leerlingen, ouders en leerkrachten sprongen samen met wethouder Klappe en de buurtsportcoaches meer dan 1 minuut een gat in de lucht. Er kwam een flinke beweging op gang en een geslaagde recordpoging werd genoteerd.
Aan de speelplaats op de Smutslaan verzorgde buurtsportcoach Krista woensdagmiddag diverse spelvormen. De buurtsportcoaches haken in op de campagne Natuurlijk Samen Spelen van JOGG. Kinderen en hun ouders worden uitgedaagd met elkaar leuke en uitdagende spelvormen te doen. De komende weken doen de buurtsportcoaches nog meer speelplaatsen aan om het buitenspelen een extra stimulans te geven. Alle informatie is terug te vinden op de facebookpagina van Heel Ermelo Beweegt en via de agenda op de website van de gemeente. Voor nadere informatie kunnen inwoners contact op nemen per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) met Marjo de Groot, de coƶrdinator van de buurtsportcoaches.