Masterplan Strand Horst met reactienota naar de raad

ERMELO - Wethouder Jan van Eijsden lichtte maandagmorgen op het gemeentehuis de Visie Strand Horst toe. Dit is een concretere uitwerking van de Visiekaart Strand Horst en wijkt op punten af van de Visiekaart. De raad zal het Masterplan moeten vaststellen waarna het ongeveer een jaar zal duren voordat concreet met de plannen in dit gebied kan worden begonnen.

De spannendste dingen zijn het hotel met 140 kamers, sauna, wellness en strandwinkeltjes aan de boulevard en de grote evenementenhal die van 8000vierkante meter is teruggebracht naar 6000 vierkante meter. Hierin zullen beurzen, autoshows en tentoonstellingen worden gehouden. ,,Een KamaSutra of een casina zal hier echter niet komen'', aldus Jan van Eijsden. De hal zal volgens hem ook geen schoenendoos worden zoals het Cartcentrum in Harderwijk. ,,Het wordt een transparant gebouw, en zo ook het hotel met landmark. We willen de zichtlijnen intact laten.'' Volgens Van Eijsden blijft het strand publiek en het liefst ziet hij ook een wandelpad langs de boulevard. Er komen lodges bij Telstar Surf en appartementen bij Wok-Inn en Bellini's en vakantiehuisjes bij de jachthaven (in totaal 65), die echter niet permanent mogen worden bewoond. ,,Daarop zal worden toegezien'' aldus de wethouder. Ook Leisureland zal iets gaan doen met het strand, denkt hij. De kribbetjes in het water zullen rolstoelvriendelijk worden. Een punt van zorg zijn wel de parkeerplaatsen. ,,Er kan hierdoor verstening optreden.''

Tegen de Visie Strand Horst zijn acht inspraakreacties binnengekomen. Het Masterplan heeft niet tot éen geïntegreerd plan voor heel Strand Horst geleid, maar het zijn twee aparte plannen geworden. Het college acht acht deze kansrijk, wel moet er ten aanzien van het hotel sprake zijn van een onderscheidend concept. Wat het verkeer betreft moet dit goed worden afgewikkeld, zeker bij evenementen als op topdagen. Gedacht wordt aan transferiums en shuttlebusjes vanaf parkeerplaatsen of het station in de regio.

De raad zal het plan naar verwachting in mei behandelen.