Jubileumcadeautje voor de Ermelose scholen

ERMELO - Het Natuur- en Milieu Platform Ermelo bestaat dit jaar 25 jaar en heeft alle basisscholen van Ermelo getrakteerd op een zakje bloemzaad. De leerlingen van de Arendshorst kregen vrijdagochtend uit handen van bestuurslid Janneke Schuurman een zakje overhandigd.

Janneke Schuurman benadrukte het belang van de planten voor de scholen. ,,Vroeger zag je altijd en overal wilde planten, maar dat is nu niet meer zo. En bijen en vlinders komen af op deze bloemen. Bijen zijn nuttig en als er geen bloemen zijn, zijn er ook geen bijen. In het zakje zitten planten als duizendblad, knoopkruid, hemelsleutel en nog veel meer.''
Ze liet de kinderen de zaadjes zien. Een paar kinderen vonden dat niet echt 'boeiend'. Gelukkig waren de andere kinderen wel enthousiast en Sepp en Hassan namen dan ook enthousiast het zakje zaad in ontvangst. Een aantal kinderen mocht vervolgens een paar zaadjes planten in de aarde rondom een boom op het schoolplein. De handeling was symbolisch, want volgens de juf van groep 5/6 komen er nog bloembakken rondom de boom om de planten te beschermen tegen spelende kinderen. Het grootste deel van de zaadjes wordt dan ook bewaard totdat de bloembakker gerealiseerd zijn. Nadat de paar zaadjes geplant waren werden ze van water voorzien en gingen de kinderen nog even met zijn allen op de foto.