Sport en Samenleving bij Wapen van Ermelo

ERMELO – Het CDA Ermelo organiseert op maandag 20 juni een politiek café met het thema 'Sport & Samenleving' bij het Wapen van Ermelo. Tijdens dit politiek café zal Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot - voormalig landskampioen indoor hockey met Kampong- en woordvoerder sport voor het CDA in de Tweede Kamer vertellen over landelijke ontwikkelingen sportbeleid en de visie van het CDA daarop.

Het CDA Ermelo vindt het belangrijk dat sport nog meer onder de aandacht komt van verenigingen, organisaties, geïnteresseerden en de gemeente. In het voorjaar heeft de gemeenteraad een akkoord gegeven aan het college van B&W om een nieuwe sportvisie voor de jaren 2016 -2020 te ontwikkelen. De sportvisie wordt nog dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit politiek café zal dan ook worden aangegrepen door raadslid Erik van der Weide (woordvoerder sport CDA Ermelo) om vragen en stellingen voor te leggen aan het publiek over actuele sport-, bewegen- en samenlevingskwesties. Onderwerpen die deze avond worden behandeld zijn: sport als middel voor bevordering van zorg en welzijn in Ermelo, de rol van de gemeente in het lokaal sportbeleid (en sportaccommodaties), het bereiken en opleiden van vrijwilligers en de rol van de buurtsportcoach in Ermelo. Dit inhoudelijk programma zal ongeveer een uur duren. Daarna wordt de setting informeel en is het mogelijk om met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek te gaan.

Laagdrempelig
Van der Weide heeft veel zin in de avond: 'Een politiek café is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan over belangrijke onderwerpen voor de samenleving. Sporten en bewegen hebben daarin een onmiskenbare rol.' Het politiek café is een openbare bijeenkomst. CDA Ermelo nodigt daarom iedereen uit die geïnteresseerd is in sport, zelf sport, of de rol van sport in de samenleving wil bespreken.
➔ Het politiek café begint op maandag 20 juni om 19:30 uur in het Wapen van Ermelo.