CDA Ermelo reageert op geweldsincident zaterdagnacht

ERMELO – Het CDA Ermelo heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het geweldsincident dat in de nacht van zaterdag op zondag plaats vond. Volgens woordvoerder en raadslid van der Weide moeten er duidelijke grenzen getrokken worden. 'Als CDA Ermelo vinden wij dat iedereen – jong of oud – veilig moet kunnen uitgaan in Ermelo'. Hij wil daarom duidelijkheid hebben van het college of dit incident eenmalig was, of dat er sprake is van een toename van geweld rondom het uitgaan in Ermelo.

Lees meer...

Vormen van biomassa, zonneenergie en windenergie

ERMELO - Er komt op korte termijn een onderzoek naar de voor Ermelo meest haalbare en relevante vormen van grootschalige opwek van energie. De motie van Progressief Ermelo, ChristenUnie en CDA kreeg in de raadsvergadering van donderdagavond 30 juni voldoende steun en werd daarmee aangenomen.

Lees meer...

Vragen van SGP beantwoord door college in Raadsbrief

ERMELO - Het college heeft de vragen van SGP Ermelo over het behoud van de monumentale bomen in De Driesprong beantwoord in een Raadsbrief. Drie bosjes in het gebied blijken als monumentaal te zijn aangemerkt. Volgens het college is daar wat verwarring over ontstaan in de laatste commissievergadering.

Lees meer...

Slechts een inschrijving na afhaken Van Wijnen

ERMELO - Hegeman Bouwontwikkeling BV zal de Leemkuul in Ermelo ontwikkelen. Hegeman kwam met zijn inschrijving dicht in de buurt van de criteria die de Gemeenteraad van Ermelo heeft gesteld. Van Wijnen BV had ook ingeschreven maar haakte af omdst het project in hun ogen financieel niet haalbaar was met het product dat zij voor ogen hadden. ,,De Leemkuul zal niet zo duurzaam worden als wij hadden gewild maar scoorde met 71.5 van de 100 te behalen punten een ruime voldoende'', aldus wethouder Jan van den Bosch.

Lees meer...

Tweede Kamerlid aanwezig bij 'sport en samenleving'

ERMELO - Maandag 20 juni organiseerde het CDA Ermelo een politiek café over het thema 'sport en samenleving'. Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot was aanwezig als speciale gast om de circa dertig aanwezige personen mee te nemen in de visie van het CDA op de rol van sport in de Nederlandse samenleving. Bruins Slot vertelde over de wijze waarop sportverenigingen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen, maar ook de 'regeldruk' en problemen rondom het aanstellen van vrijwilligers die veel verenigingen en organisaties ervaren.

Lees meer...

PE gaat het vragen aan de Ermeloërs

ERMELO - Fietsparkeerplaatsen zijn minstens net zo belangrijk als parkeerplaatsen voor auto's. Zijn er genoeg van deze parkeerplaatsen voor de fietsen? Staan ze op de juiste plaats? Is er welllicht behoefte aan een overdekte fietsenstalling?

Lees meer...

3375 armaturen vervangen door flexibele verlichting

ERMELO - Van de ongeveer 4000 armaturen van de straatverlichting die Ermelo telt worden er 3375 vervangen voor led-verlichting. Daarmee wordt de straatverlichting in Ermelo modern, duurzaam en flexibel. ,,Het wordt voor Ermelo mogelijk om de verlichting aan te passen aan de omstandigheden en deze eventueel te dimmen dan wel omhoog te draaien'', aldus wethouder Jan van Eijsden.

Lees meer...

Begin 2017 een feit

ERMELO - Het college van B & W van Ermelo heeft deze week besloten dat zowel de Jacob Catslaan en de Julianalaan begin 2017 weer 50 km-wegen zullen worden. Voor de Julianalaan zal dat deels het geval zijn, tussen de Prins Hendriklaan en de Nassaulaan. De Jacob Catslaan zal sober worden ingericht met fietsstroken en voorzien worden van stil asfalt dat voldoende dempend is om de gevels niet boven de norm te belasten

Lees meer...

Ruit ontsluitingswegen weer hersteld

ERMELO - De kogel is door de kerk. Het college heeft deze week besloten om zowel de Prins Hendriklaan als ook de Maximalaan weer open te stellen, door de roadblocks en plantenbakken die er liggen, te verwijderen. Aan de Prins Hendriklaan hoeft weinig te worden gedaan, maar de weg zal wel worden geschoond. ,,Alle obstakels verdwijnen en de weg wordt weer goed berijdbaar gemaakt'', aldus wethouder Jan van Eijsden.

Lees meer...

Verwarring over aanwezige bomen in dit gebied

ERMELO - Tijdens de behandeling van het stedenbouwkundig programma van eisen "De Driesprong" is er verwarring ontstaan over de status van de aanwezige bomen. PE stelde dat er monumentale bomen in het betreffende gebied aanwezig zouden zijn. Hierop stelde de wethouder dat van aanwezigheid hiervan geen sprake zou zijn. Dit werd staande de vergadering weersproken door PE, waarop de wethouder concludeerde dat wanneer dit zo zou zijn er meteen ook een probleem zou ontstaan.

Lees meer...