CDA Ermelo maant college tot spoed

ERMELO - De Julianalaan en de Jacob Catslaan worden binnenkort opgewaardeerd en de Prins Hendriklaan heropend voor doorgaand verkeer. Dat heeft wethouder Jan van Eijsden toegezegd op vragen van CDA in de raadsvergadering donderdagavond.

Het CDA Ermelo maande het college tot spoed. ,,Voor het CDA Ermelo is het van groot belang dat de in het coalitie-akkoord gemaakte afspraken, uitgevoerd gaan worden'' aldus woordvoerder Dick te Brake. ,,De burgers hebben recht op duidelijkheid. Daarnaast willen we de groei en overlast van het verkeer eerlijk over Ermelo verdelen en daar zijn aanpassingen voor nodig".

De Jacob Catslaan krijgt als taak om de stijgende verkeersdrukte op de rotonde bij het Weitje te verlichten. De Julianalaan gaat het verkeer tussen de Verbinding en de Kolbaanweg verwerken. Hierdoor zal de groeiende verkeersstromen op de Horsterweg minder hard gaan groeien. De Prins Hendriklaan gaat een verbindingsweg worden tussen de Harderwijkerweg en de Kolbaanweg. Mede hierdoor wordt het mogelijk om een goede ontsluiting te creƫeren van de nieuwe wijk Het Trefpunt. De Maximalaan kan aan twee zijden worden opengesteld, wat ook zeer belangrijk is voor de bereikbaarheid van veiligheidsdiensten, zoals ambulance, brandweer en politie.