Ruit ontsluitingswegen weer hersteld

ERMELO - De kogel is door de kerk. Het college heeft deze week besloten om zowel de Prins Hendriklaan als ook de Maximalaan weer open te stellen, door de roadblocks en plantenbakken die er liggen, te verwijderen. Aan de Prins Hendriklaan hoeft weinig te worden gedaan, maar de weg zal wel worden geschoond. ,,Alle obstakels verdwijnen en de weg wordt weer goed berijdbaar gemaakt'', aldus wethouder Jan van Eijsden.

Langs de Prins Hendriklaan zal een natuurlijk voetpad worden aangelegd door middel van houtsnippers of schelpen. De snelheid zal er gewoon 30 km blijven. Met het verdwijnen van de obstakels zak de verbinding  tussen de Kolbaanweg en de Harderwijkerweg weer in ere worden hersteld. Volgens Van Eijsden zijn er voor drie verkochte kavels destijds wel afspraken gemaakt dat de weg gesloten zal blijven. ,,Zij hebben civielrechterlijk recht van spreken, maar ik hoop dat wij er met hen uit zullen komen.'' Volgens de wethouder is er meer balans gekomen in de reacties met de inwoners van Ermelo Noord. ,,Destijds zijn afspraken gemaakt om de weg tijdelijk af te sluiten omdat de wijk Trefpunt moest worden gerealiseerd en om bouwverkeer van de Prins Hendriklaan te weren. Echter nu de wijk 't Trefpunt er ligt zijn er meerdere belangen.Het is nu echt een doolhof om uit de wijk Noord te komen. De inwoners van 't Trefpunt zijn voor opening van de weg. Er geldt geen opschortende werking, het college kan volstaan met het verkeersbesluit. Mogelijk zullen de inwoners schorsing aanvragen, de inwoners van Noord zullen het besluit aanvechten, maar in principe kan de weg in september of november klaar zijn.''

De bewoners van de wijk Noord hebben zich verenigd en zullen zeker alles uit de kast gaan halen om het besluit de weg te heropenen, te gaan bestrijden. Dat hebben zij tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag al aangegeven. Wethouder Van Eijsden heeft echter goede hoop dat het algeheel belang hier zwaarder zal wegen. Al met al is het afsluiten van de Prins Hendriklaan een heet hangijzer dat al jaren speelt. Veel inwoners van Ermelo hebben zich destijds tijdens een enquĂȘte uitgesproken het eerlijk te vinden dat het verkeer van Ermelo evenredig wordt verdeeld en dat niet een wijk van Ermelo als een soort luxe eiland, gevrijwaard is van verkeer.