Optreden koor Vox Nio

ERMELO/HARDERWIJK - Hospice Jasmijn Harderwijk biedt ongeneeslijk zieke mensen palliatieve zorg in een 'thuis'-omgeving. Wat houdt dat in? en Hoe ziet het hospice eruit? Op deze vragen en meer krijgt u een antwoord tijdens het open huis op zaterdag 10 oktober 2015 van 14.00 uur tot 17.00 uur. Vanwege het 10-jarig bestaan van Hospice Jasmijn Harderwijk is er om 16.00 uur ook een optreden van het koor Vox Noi uit Ermelo onder leiding van Marten Kamminga.

Lees meer...

Op Station van Putten

REGIO/VELUWE/PUTTEN - Vanuit een sfeervolle ambiance, namelijk Het Station van Putten wordt de Cultuursalon, een relaxte, interessante liveshow gepresenteerd door Elly van Geest en Myriam Cloosterman. Zondag 4 oktober is de start van het vierde seizoen. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur interviewen zij zes opvallende Veluwse gasten van jong tot oud op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij.

Lees meer...

Op kazerneterrein Kranenburg Noord

HARDERWIJK/REGIO - Er komt een asielzoekerscentrum in Harderwijk voor 800 mensen op het voormalige kazerneterrein Kranenburg Noord. Dat heeft de gemeente Harderwijk bekend gemaakt.

Lees meer...

Alzheimer en SWP slaan handen ineen

ERMELO/REGIO - Alzheimer NW-Veluwe en Stichting Welzijn Putten hebben de handen ineen geslagen om een regionale beurs te organiseren op woensdag 7 oktober 2015. Van 16.00 - 20.00 uur tonen zorg- en hulpmiddelenaanbieders tal van mogelijkheden op het gebied van dementie en technologie. De beurs is gratis toegankelijk en vindt plaats op de locatie van SWP aan de Harderwijkerstraat 19 in Putten. Er kan om de hoek worden geparkeerd bij multifunctioneel centrum Stroud.

Lees meer...

Van ruimtestation naar podium

HARDERWIJK/ERMELO - Astronaut André Kuipers begint aan een nieuw avontuur. Hij reist langs de Nederlandse theaters om aan jong en oud te vertellen over zijn bijzondere ervaringen in de ruimte. Zijn theaterlezing biedt een uniek kijkje in het leven van een ruimtevaarder. Op woensdag 30 september is hij te zien in Theater Harderwijk.

Lees meer...

Weekend van 12 en 13 september

REGIO - Op Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, dit jaar met speciale aandacht voor het thema Kunst & Ambacht. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Bij Radio Kootwijk wordt dit gecombineerd met een uitgebreid programma en een bijzondere dag.

Lees meer...

Jeugd en jongeren stimuleren

ERMELO/REGIO - De nieuwe Stichting BITT (Beleving, Inspiratie, Techniek en Toekomst) is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om jeugd en jongeren te stimuleren en enthousiasmeren voor wetenschap en technologie.

Lees meer...

Van 27 juni tot en met 5 december

ERMELO/REGIO - In het Noord-Veluws Museum in Nunspeet wordt van 27 juni tot en met 5 december een expositie gehouden van schapenschilders zoals Mauve, Mesdag, Steelink, Ter Meulen, Van der Weele, Singer, Westerbeek en Van Vuuren.

Lees meer...

Wielerevenement voor de tweede keer gehouden

REGIO/HARDERWIJK - Na het success van vorig jaar vindt op zondag 13 september 2015 het wielerevenement de Waterfront Tour voor de tweede keer plaats in Harderwijk. Vanaf het terrein van Waterscouting Tjerk Hiddes naast het Dolfinarium fietst jong en oud door Harderwijk en haar omgeving. Met het gezin gezellig fietsen en genieten van de omgeving, of juist voor de fanatieke wielrenners een rit onder begeleiding van motorfietsen.

Lees meer...