Opening  hippe kringloopwinkel op 4 oktober

REGIO/HARDERWIJK – In een gloednieuw pand op bedrijventerrein de Tonsel, naast Karwei aan Zuiderbreedte 15 in Harderwijk, wordt vrijdag 4 oktober de Kringloopwinkel van Multitoon geopend.Een winkel met een vloeroppervlak van maar liefst 2700 vierkante meter.
Multitoon, een dochter van Inclusief Goep, verhuist van de Gelreweg in Harderwijk naar dit prachtige pand waarvan de inrichting heel basic is gehouden.

Omdat ook de Inclusief Groep moet bezuinigen en de omzet steeds belangrijker wordt, is een samenwerking aangegaan met Het Goed, met hoofdvestiging in Emmeloord. ,,Dit wordt de 23e vestiging van Het Goed'', aldus bedrijfsleidster Jolanda Tromp van Multitoon. De formule van Het Goed is een kringwinkel te vestigen van minimaal 1800 vierkante meter op bedrijventerreinen. ,,Op ons oude adres hadden we drie panden voor opslag, winkel en werkplaats en dat was niet alleen niet efficiënt, het was ook duur. Nu hebben we alles bij elkaar en nog goedkoper ook. Vooral op kleding gaan we een enorme sprong vooruit'', aldus Tromp. Ook krijgt de winkel een eigen koffiecorner met het accent op duurzame koffie en bakkersproducten. Trom. De kringloopwinkel is een leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers hebben intensief meegeholpen aan de inrichting van het nieuwe pand. Volgens Tromp is goed gekeken naar de samenwerking met andere bedrijven. ,,Het moest toch een bedrijf zijn dat goed bij ons past. We moeten elkaar aanvullen en dat is gelukt met Het Goed. In de kringloopwinkel werken 24 mensen. 20 mensen vanuit de sociale werkvoorziening en 4 reguliere krachten. Alles wat we hier verdienen komt ten goede van het creëren van nieuwe arbeidsplekken. Er blijft hier niets aan de strijkstok hangen.''