Verenigingsavond Groei&Bloei

ERMELO/PUTTEN -  Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten houdt op dinsdag 17 november een verenigingsavond. Deze avond staat in het teken van de Tuinen en Bloemwerk van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Voor de pauze geeft de heer Willem Zieleman een presentatie over de tuinen van Paleis Het Loo. Als hoofd tuindienst kan hij daar veel over vertellen.

Met name over de laatste acht jaar. Zo lang is er gewerkt aan een bijzondere renovatie. De tuin is opnieuw aangelegd en omgespit en is nu weer gereed. Een bijzondere klus, want de tuin van Paleis Het Loo heeft een eeuwenlange geschiedenis. Naast het kasteeltje Het Oude Loo lieten William en Mary eind 17de eeuw een nieuw jachtslot bouwen, het huidige Paleis Het Loo met een prachtige Hollandse baroktuin. In de 19e eeuw bedacht Lodewijk Napoleon zich niet en stortte een dikke laag zand over de tuin om er een romantisch landschapspark van te maken. Toen Paleis Het Loo in 1975 een museum werd is een klein deel van de baroktuin gereconstrueerd. Vanaf 2007 is er gewerkt om veel van de baroktuinen weer in oude staat te herstellen. Om deze reconstructie zo zorgvuldig mogelijk te doen is er veel onderzoek geweest. Na de pauze gaat Zieleman dieper in op het bloemwerk in het paleis en de kerstversiering met het oog op de komende Kerstdagen.

De avond wordt gehouden in de theaterzaal van De Dialoog, naast het gemeentehuis, Raadhuisplein 4 in Ermelo. De zaal is open om 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Leden (met één huisgenoot) hebben gratis toegang op vertoon van het G & B ledenpasje, niet-leden zijn van harte welkom en betalen 2,50 euro als tegemoetkoming in de kosten. Voor meer Groei- & Bloeiinformatie gaat u naar www.ermelo-putten.groei.nl