Ontmoetingsconcerten Immanuëlkerk

ERMELO - Op zaterdag 28 november 2015 staat het eerste concert van dit seizoen in de serie 'Ontmoetingsconcerten Immanuelkerk Ermelo' op het programma. Het organistencollectief van de Gereformeerde kerk staat daarbij garant voor een zowel ludiek als serieus programma met als thema "De Toekomst". Zicht op de toekomst ontstaat wanneer je lijnen uit het verleden en het heden doortrekt naar de toekomst. Dat geldt voor de kerk maar ook voor de muziek in de kerk en het gebruik van instrumenten.

Het thema wordt uitgewerkt met muziek op kerk- en kistorgel, harmonium, vleugel, spinet, keyboard en accordeon. Deze instrumenten worden afwisselend en in combinatie gebruikt, met soms heel verrassende effecten. (Samen)zang ontbreekt niet. Er wordt in een reis door de tijd van barok en romantiek via het heden muzikaal o.a. stil gestaan bij verschillende componisten als Gussago, Bach en Rossini.

Harmonium

Een centraal moment in de muziekhistorie is de intrede van het Harmonium, de Psalmenpomp voor kerk- en huisgebruik Daar wordt in het programma volop aandacht aan gegeven. Een ander opvallend programmapunt is de 'Wijnsuite' van Stephan Thomas: zes korte composities voor een gezonde afdronk, gericht op de toekomst. Het belooft een boeiende en afwisselende avond te worden. In de pauze en na afloop kunnen verschillende toekomstvisies met elkaar besproken worden.

Het concert begint om 20.00 uur. Er wordt voor dit concert geen toegangsprijs gevraagd. Wel wordt een collecte gehouden waarvan de opbrengst, na aftrek van de kosten, is bestemd voor de werkvakantiereis naar Oeganda die een aantal jongeren uit de Gereformeerde kerk van Ermelo in juli 2016 gaat maken.