24 december bij schaapskooi Ermelo

ERMELO - Op donderdag 24 december organiseren de Zendingskerk, de Gereformeerde Kerk en Stichting Schapedrift Ermelo de traditionele Kerst Sing-In bij de schaapskooi van Ermelo. Van 16.00-17.00 uur wordt het naderende kerstfeest zingend ingeluid.

Burgemeester Baars leest voor uit het Bijbelboek Lukas, het traditionele Kerstevangelie van de geboorte van Christus. De samenzang wordt dit jaar muzikaal begeleid door het Reünieorkest Artillerie Trompetterkorps. Iedereen is van harte welkom. Na afloop zijn er warme dranken en erwtensoep verkrijgbaar om gesterkt de kerst in te gaan.

Artilleriekorps
Het zal een bijzondere Kerst Sing-In worden met de versterking van een dertigtal muzikanten. Het Reünieorkest Artillerie Trompetterkorps komt op uitnodiging van het Centraal Missionair Platform van de Hervormde kerk op 24 december naar Ermelo. De leden komen uit het hele land; één ervan is de Ermeloër Peter de Vries.

Kerstavonddienst
's Avonds speelt het Artilleriekorps tijdens de kerstavonddienst in de Westerkerk in Ermelo. De orkestleden nemen een aantal instrumentjes mee voor kinderen die naar de schaapskooi komen. Zij worden uitgenodigd om vooraan op bankjes te gaan zitten en bij een paar liedjes mee te musiceren. Tussen de kerstliederen door spreekt ds. Sjaak Teuwissen de kerstmeditatie uit en ds. Rainer Wahl vertelt een kerstverhaal. Ook wordt er een lichtjesdans uitgevoerd door een aantal kinderen met lampionnetjes. Iedereen is van harte welkom van 16.00-17.00 uur bij de schaapskooi. Voor mensen die moeilijk lang kunnen staan is het raadzaam een (klap)stoel mee te nemen.

Bereikbaar

De Ermelose schaapskooi is per auto alleen bereikbaar vanaf de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld (neem de afslag Postweg – bruine borden schaapskooi). Meer informatie over de Ermelose schaapkooi (en een routebeschrijving) is te vinden op: www.schapedrift.nl.