Concert in 't Keerpunt

ERMELO - Donderdagavond 11 februari 2016 met de klokslag van Peter om 19.00 uur klonken de instrumenten met volle klank in de sporthal 't Keerpunt op 's Heerenloo waar weer een gezellige ontmoeting plaatsvond tussen de jeugd van Excelsior en Showband Doe Maar.

Showband Doe Maar geeft al jaren lang elke maand een optreden en daar is altijd een gastoptreden bij. Het optreden met het jeugdorkest van Excelsior Ermelo was alweer twee jaar geleden, reden voor Excelsior om het contact weer eens te verfrissen. Enthousiast is Showband Doe Maar ingegaan op het verzoek om een gezamenlijk optreden te verzorgen.

De avond werd ingeluid met het toepasselijke muziekstuk "Hoor de muzikanten" en dat hebben de bezoekers bij het optreden wel gemerkt. Muzikaal, maar ook acrobatiek en de zang van Lars maakte de avond tot een zeer gevarieerd programma. Plezier is wat bovenaan staat tijdens deze avond en het mooie is dat iedereen muziek kan maken of beluisteren.

Ontdooid

De jeugd vindt het vaak bij de eerste keer wat wennen, maar is gauw ontdooid door de openheid en spontaniteit die er bij de leden van Showband Doe Maar is. De kinderen moeten goed opletten want van te voren is het niet bekend wanneer welk stuk wordt gespeeld. Dit laten we met elkaar gebeuren. Daarnaast is het samenspel met Doe Maar ook een stukje van het echte Ermelo als zorg-dorp. De jeugd ervaart dan ook dat iedereen van muziek kan houden en vooral ook muziek kan maken. Niveau is dan helemaal niet meer aan de orde, maar vooral het plezier in het samen musiceren. Dat laatste is ook waar Excelsior voor staat: plezier hebben in muziek, dan komt het niveau eigenlijk vanzelf.

Ook de kleinere kinderen uit het publiek hebben deze avond met plezier muziek gemaakt en meegeklapt en hebben met elkaar laten zien hoe fijn het is om muziek te maken. Deze avond waren de stoelen voor de toeschouwers ook allemaal goed bezet.

Bijzonder om te ervaren wat een vreugde dit dan kan brengen. De muzikanten hebben genoten en voor diegene die een idee wil hebben hoe dat dan was, kan op de website van Excelsior (www.excelsiorermelo.nl) de foto's bekijken.