Vee op de catwalk in Ermelo

ERMELO - Trotse veehouders showen hun kalfjes, pinken, vaarzen en koeien tijdens de 'Miss Koe verkiezing' op vrijdag 15 april om 20.00 uur bij Fa W Timmer & Zn aan de Nijkerkerweg 95-97 in Ermelo. De entree is gratis.

De 18e editie van de voorjaarskeuring is een initiatief van Veeteeltstudieclub Ermelo-Putten. Doel van het evenement is om te laten zien hoe goed de veehouders voor hun vee zorgen. Daarnaast vormt de voorjaarskeuring altijd een gezellig treffen rondom het 'strijdtoneel' waar het vee het tegen elkaar opneemt op de 'catwalk'.

Dit jaar zet de Miss Koe verkiezing onder meer in op klokgave dames van een zekere leeftijd. Ofwel koeien die de achtjarige leeftijd zijn gepasseerd en in die zin een zekere respectabele leeftijd hebben bereikt. Dames op leeftijd bovendien met een indrukwekkende staat van dienst, want ze hebben meer dan 50.000 liter melk geproduceerd waar een koe gemiddeld 30.000 liter levert. Wie nu verwacht dat dergelijke koeien compleet op zijn, heeft het helemaal mis. De veehouders laten maar wat graag zien dat deze dames niet onderdoen voor hun jongere rasgenoten, juist door de goede verzorging die ze genieten. Lees verder op www.ermelo.nieuws.nl