BRC Storage and Distribution op vestigingen

ERMELO  – St vd Brink is door TÜV Nederland gecertificeerd voor de BRC Storage and Distribution norm voor voedselveiligheid voor al haar locaties. Na de audit in februari 2016 op de verschillende vestigingen van St vd Brink, ontving Alex van den Brink,  directeur van St vd Brink, onlangs het BRC certificaat uit handen van Jaap-Jan Brugman, Business developer certificatie Agrifood van TÜV Nederland.

Als betrokken en innovatieve familieonderneming blijft St vd Brink de voedselveiligheid en de klant centraal stellen en continu verbeteren. Met het BRC Storage and Distribution certificaat, een geaccepteerde norm voor opslag en distributiebedrijven actief met levensmiddelen die iets zegt over het managementsysteem, de inrichting van gebouwen en transportmiddelen en hygiëne regels voor het personeel. Hiermee is St vd Brink nog beter voorbereid op de toekomst.
Henk Jan Schuiteman, kwaliteitsmanager bij Vd.Brink: " Met de hygiënecode die we tot voor kort hadden, was er wel een basis voor de voedselveiligheid. Met de BRC certificering zijn we toch weer een stap verder gekomen en voldoen wij aan het allerhoogste niveau dat binnen de retail wordt gevraagd.''

Jaap-Jan Brugman van TÜV Nederland : "Voor veel consumenten is voedselveiligheid een vanzelfsprekendheid. Binnen de audits die wij uitvoeren merken wij dat niet elk bedrijf deze vanzelfsprekendheid goed invult. Bij familieonderneming St vd Brink merken we dit wel. Natuurlijk zijn er ook aanpassingen geweest in de werkwijze van St vd Brink, maar de basis is altijd goed geweest. Daarom verstrekken wij met vertrouwen het BRC certificaat voor Storage en Distribution aan St vd Brink. "

De BRC Global Standard for Storage and Distribution stelt eisen naar opslag, distributie en transport toe van voeding, verpakking en consumentengoederen en garandeert dat deze bedrijven voldoen aan de wettelijke verplichtingen en dat de veiligheid van de consument gewaarborgd is. Ook is de inrichting van gebouwen en transportmiddelen en hygiëneregels voor het personeel gewaarborgd.