Update van Eindrapport Ermelo 2025 voor gemeentebestuur

ERMELO - Afgelopen donderdag overhandigden twee bestuursleden van de Bedrijvenkring Ermelo, Heimen van Diest en Jolande Combee­Paulus een update van het 'Eindrapport Ermelo 2025' aan wethouder Esther Heutink, verantwoordelijk voor economische zaken, recreatie en toerisme en sociale zaken.

Al in 2008 signaleerde het bestuur van de BedrijvenKring Ermelo (BKE) in het Eindrapport dat Ermelo afstevent op een sterke vergrijzing en krimp van de bevolking in 2025 met grote gevolgen voor de lokale economie en sociale structuur.

Als belangenbehartiger van bijna 200 Ermelose bedrijven beschouwt de, dit jaar 50 jarige, BKE het als haar taak deze relevante zaken blijvend op de agenda te zetten van het Gemeentebestuur en de Ermelose politiek. Voorzitter Heimen van Diest benadrukte bij de overhandiging van het geactualiseerde Adviesrapport in zijn woorden aan Wethouder Esther Heutink dat 'het Gemeentebestuur er verstandig aan doet met nóg meer inzet, heel gericht én breed, te investeren in de kwaliteit van ons dorp op het gebied van wonen, werken, recreëren en duurzaamheid.'